23.09.2016

NL team IYBC 2017 bekend

Wiebe Merkus en Dennis de Geijter gaan in 2017 de strijd aan.

Onlangs is tijdens het Nederlands Kampioenschap bekend geworden dat Dennis de Geijter en Wiebe Merkus volgend jaar strijden om de Europese titel tijdens de International Young Butchers' Competition 2017. De International Young Butchers' Competition vindt plaats op 8 en 9 mei in Imst, Oostenrijk.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap dat werd gehouden op SVO-locatie Houten streden negen jonge slagers om de eer. De wedstrijd bestond uit vier opdrachten: afzwoerden/uitbenen/verdelen en onderverdelen van een winkelham, verdelen en afvliezen van een technisch deel van de runderstomp, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht. Na een spannende wedstrijd is Wiebe Merkus Nederlands kampioen geworden en vormt samen met Dennis de Geijter, reserve-kandidaat 2016, het Nederlands team. Wessel Starink werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat en zeker van deelname in 2018.

Dennis werkt bij slagerij Vugts in Diessen, Wieke Merkus bij slagerij Otte Boersma te Eastermar. Dennis volgt de opleiding Winkelslager in Best en Wiebe de opleiding Slager in Groningen.

Voorbereiding
Het team volgt tot mei 2017 een intensief trainingsprogramma om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

 

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstompHet maken van een soepterrine, hartige taart of galantineVervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rolladeMaken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteitenVervaardigen van twee keukenklare productenHet bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees