Dag van de Slager

De Nederlandse consument (hernieuwd) kennis te laten maken met de slagerij.

Dag van de Slager

Van 24 t/m 26 mei 2018 vind voor de vijfde keer de Nederlandse Dag van de Slager (XXL) plaats. De Dag van de Slager is in het leven geroepen om iedere consument in Nederland (hernieuwd) kennis te laten maken met de slagerij. Het doel van deze dag is om de Nederlandse slager in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten en te laten zien wat voor vak- en ambachtsman de Nederlandse slager is.

Jong geleerd, oud gedaan
Een bijzondere dag verdient een treffende slogan: "Jong geleerd, oud gedaan". Met deze slogan is gelijk duidelijk waar het 365 dagen in de slagerij om draait en dat is extra zichtbaar tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement. Op deze dagen kan iedereen het slagersambacht zien, proeven en beleven want de slager opent dan zijn 'atelier'.

Hoe ziet er de Dag van de Slager eruit?
Deelnemende slagers organiseren diverse activiteiten in hun slagerij. Denk hierbij aan een rondleiding, workshop of een open huis, demonstratie half varken uitbenen, worstmakerij, een rondleiding door de slagerij, proeverij van eigengemaakte vleeswaren streekproducten, klassenbezoek van de plaatselijke basisschool, verzorgen van een gastles op de plaatselijke VMBO-, HAVO of VWO-school of zelfs gezamenlijk met klanten en geïnteresseerden een bezoek brengen aan eigen vee.

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiastmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en de KNS.

 

 

Bekijk de website